2017-02-18

Pui din productie proprie


Găina este o pasăre domestică, iar sub formă sălbatică mai trăiește în prezent în Asia de Sud Est, India , Indonezia și Europa. Este crescută pentru carne și ouă. Găinațul produs de o găină pe parcursul vieții poate genera suficientă energie pentru ca un bec de 100 W să lumineze timp de 5 ore. Masculul găinii se numește cocoș. El este mai mare decât femela, are un penaj multicolor, o creastă și bărbie roșie, și pinteni puternici la picioare.
În anul 2013, la nivel mondial existau aproximativ 52 de miliarde de găini, fiind cea mai des întâlnită pasăre din lume. Conform lui Dionisie Linția, renumitul ornitolog bănățean, ar exista următoarele tipuri de găini:
tipul european, cu capul neted și cu creastă mare sau mică, cu un smoc de pene posterioare;
tipul coșinchina, originară din China, de talie înaltă, cu pieptul lat și spatele larg, picioare lungi, coada scurtă și coaja oului cafenie-gălbuie;
tipul malaiez, cu corpul zvelt, gâtul și picioarele lungi și golașe, cap puternic și creasta scurtă și groasă;
tipul bantam, de talie mică, tipul cuprinzând: găinile golașe cu gâtul fără pene (bune ouatoare) și găinile cu penaj mătăsos (bune clocitoare).

Pui Pasari

Micsa Mircea

Dupa mai bine de 20 de ani de activitate, impartind propria activitate de productie, comert si distributie intr-o structura complet moderna, va prezentam o vasta gama de produse.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

GALERIE FOTO